De leukste activiteiten in Eindhoven

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland, maar ben je nog aan het oriënteren over welke plek het wordt? In Eindhoven is er genoeg te doen om een gezellig dagje uit met vrienden, familie of zelfs alleen te organiseren. In dit artikel zal ik je vertellen over een aantal activiteiten die leuk zijn om te doen in Eindhoven. 

Shoppen

Eén van de leukste dingen om te doen in Eindhoven is shoppen. Er zijn meerdere winkelcentra in Eindhoven waar je kan shoppen. In winkelcentrum Heuvel Eindhoven staan 80 verschillende winkels en restaurants waar heerlijk gegeten en gewinkeld kan worden.Het voordeel van dit winkelcentrum is dat het een overdekt winkelcentrum is, dus ook als het regent kun je hier zeker je slag slaan. Naast Heuvel Eindhoven is er ook nog Winkelcentrum WoensXL. In dit winkelcentrum staan zelfs zo’n 140 winkels en restaurants. In Eindhoven hoef je je dus zeker niet te vervelen als je een dagje lekker wilt shoppen. Tussen het winkelen door kun je ook nog eens een lekker broodje eten bij één van de restaurants bij deze winkelcentra. 

Cultuur

Voor een dagje cultuur snuiven ben je in Eindhoven ook op het juiste adres. In Eindhoven zijn verschillende musea, galerijen en expo’s. Er zijn zes verschillende musea in Eindhoven: Van Abbemuseum aan de Bilderdijklaan, Philips Museum aan de Emmasingel. preHistorisch Dorp aan de boutenslaan, DAF Museum aan de Tongelresestraat, PSV Museum aan het Stadionplein en Ton Smits Huis aan de Jacob Reviuslaan. Op het gebied van galerijen en kunstruimtes zijn er tien verschillende locaties en er zijn ook nog drie expo’s in Eindhoven. Mocht je van kunst & cultuur houden, dan is Eindhoven zeker een goede stad voor jou.

Groepsprogramma’s 

In Eindhoven zijn er ook genoeg verschillende programma’s voor groepen. Mocht je dus in een grote groep naar Eindhoven gaan of wil je gewoon met een aantal mensen meedoen aan een groepsprogramma, dan kan dat zeker. Zo kun je in Eindhoven de volgende vijf groepsprogramma’s doen: een stadswandeling met een gids, een fietstour, een brainport tour over techniek, creativiteit en research & development. een tour door de dynamische stadswijk Strijp-S en een Street Art Tour om de street art & graffiti kunstwerken op de mooiste hoeken van de straten te bekijken. Deze tours zijn verkrijgbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Mocht er een andere taal nodig zijn, dan kan dat wellicht in overleg geregeld worden via de organisatie die deze tours organiseren.