Wat zijn de kosten van een woningontruiming in Eindhoven?

Moet je woning ontruimd worden? Wat de reden ook is voor een woningontruiming, een ontruimingsbedrijf kan je helpen bij deze tijdrovende taak! Zo hoef jij je zelf niet bezig te houden met de ontruiming en kun je de focus richten op andere zaken. Benieuwd wat de kosten van een woningontruiming zijn? Je leest het naast bespaartips in dit artikel!

De kosten voor woningontruiming

De kosten voor het ontruimen van een woning zijn afhankelijk van vele factoren. Denk aan de grootte van je inboedel, kosten voor het afvoeren van afval en voorrijkosten. Daarnaast kan een ontruimingsbedrijf je woning een grondige schoonmaakbeurt geven. Op deze manier is je woning klaar om bezemschoon opgeleverd te worden!

Om je een beeld te geven van de kosten waar je rekening mee kunt houden hebben wij het volgende overzicht voor je gemaakt. Wil je liever een exactere prijs weten? Vraag hier gratis offertes aan in Eindhoven.

Woningontruiming: kosten 2022

Type woningontruiming:Gemiddelde kosten*
SeniorenwoningVanaf €400,-
Woning met 1 of 2 kamersVanaf €800,-
Volledige eengezinswoning€600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers€1.500,- tot €2.500,-
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Hoe kun je besparen op de ontruiming?

Er zijn verschillende manier om te besparen op de ontruiming. Daarnaast help je de ontruimers op deze manier ook nog eens een handje mee.

  1. Zoek je inboedel zelf uit. Sorteer je inboedel zelf al voordat de ontruimers arriveren. Op deze manier bespaar je het ontruimingsbedrijf veel geld.
  2. Breng afval zelf naar de stort toe. Heb je zelf een aanhanger tot je beschikking? Kies er dan voor om zelf afval naar de stort te brengen. In veel gemeentes kun je dit ook nog eens gratis brengen!
  3. Ruim kleine spullen zelf op. Op deze manier kun je groot meubilair door de ontruimers laten ontruimen en bespaar je veel geld en tijd met de ontruiming.
  4. Laat je inboedel opkopen. Veel bedrijven bieden de optie om inboedel op te kopen. De opbrengst van je spullen gaat dan van de kosten van de ontruiming af!