Reizen vanuit Eindhoven airport

Wie wil reizen kan er voor kiezen om van verschillende luchthavens te vertrekken in Nederland: Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Eelde en Amsterdam. Zodra Lelystad opent, kan er ook gevlogen worden vanaf het vliegveld in Lelystad. Eindhoven airport is de thuisbasis van Transavia en er wordt gevlogen naar veel bestemmingen. In deze blog vertel ik je over het aantal bestemmingen waar je naartoe kan vliegen vanuit Eindhoven airport en welke dat dat zijn. 

Europa

Vanuit Eindhoven airport kun je vliegen naar 75 verschillende bestemmingen, waarbij veruit de meeste bestemmingen in Europa liggen, ongeveer 70 van de 75 bestemmingen zelfs. De bestemmingen in Europa waar het meest naartoe wordt gevlogen vanuit Alicante in Spanje en Kopenhagen in Denemarken. De plaatsen in Europa waar naar de meest verschillende bestemmingen kan worden gevlogen zijn: negen bestemmingen in Italië, negen bestemmingen in Polen, twaalf bestemmingen in Spanje, zeven bestemmingen in Griekenland en zes bestemmingen in Turkije. Daarnaast kun je vanaf Eindhoven ook naar veel verschillende landen vliegen met één tot drie bestemmingen per land: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus (geografisch gezien niet in Europa, maar wel lid van de EU), Denemarken, Frankrijk, Georgië, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije en Tsjechië. Vanuit Eindhoven kun je vliegen met een aantal verschillende maatschappijen. Het voordeel is dat deze maatschappijen allemaal redelijk goedkoop zijn. De maatschappijen die vliegen op Eindhoven airport zijn: Transavia, RyanAir, Jetairfly, Corendon, Tui, Vueling en Wizz Air. Je kunt al vanaf Eindhoven vliegen vanaf €16,00. 

Buiten Europa

Naast de bestemmingen in Europa wordt er door verschillende maatschappijen die vliegen vanuit Eindhoven airport ook nog gevlogen naar een aantal bestemmingen buiten Europa. Alle bestemmingen die buiten Europa liggen waar naar toe wordt gevlogen liggen in Afrika. De landen waar in Afrika naar toe wordt gevlogen zijn: Egypte, Israël, Kaapverdië, Marokko en Montenegro. Zowel binnen als buiten Europa wordt er vanuit Eindhoven voornamelijk gevlogen naar de grote steden en/of hoofdsteden van de landen. 

Het voordeel

Er zit een groot voordeel aan zo’n relatief klein vliegveld en het feit dat er maar naar weinig bestemmingen buiten Europa wordt gevlogen. Het betekent namelijk dat de vluchten vrijwel altijd van redelijk korte duur zullen zijn. De langste afstand die wordt afgelegd vanuit Eindhoven is 3.597 kilometer en dat is een vlucht van 5 uur en 25 minuten ongeveer. Het andere voordeel is dat de vluchten redelijk goedkoop zijn, want het zijn vluchten met budgetmaatschappijen en het zijn korte vluchten.