Tips voor het snel verkopen van je huis

Je wilt je huis verkopen, dat proces wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Naast dat je je huis zo snel mogelijk wilt verkopen, is het ook belangrijk dat je het verkoopt voor een goede prijs. De periode voor de verkoop brengt een hoop stress mee, schakel daarom een vastgoedmakelaar in. Je huis snel verkopen doe je met Bagro Vastgoed. Zij hebben al meer dan 50 jaar ervaring met het verkopen van huizen.

Bepaal de juiste vraagprijs 

Vraag je te veel geld, dan weet je dat de verkoop minder snel gaat lukken. Door de waarde van jouw woning te bepalen, kan je het best een taxatie laten doen. Een woningtaxatie wordt vaak door een makelaar gedaan. Het inschakelen van een makelaar is handig, als je zo snel mogelijk je woning wilt verkopen. Zoek een makelaar die relatief flexibel is, want willen de bezichtigers eerder langs komen op precies de dag dat jouw makelaar vrij is, dan duurt het allemaal weer langer. Makelaars die ook in het weekend en aan het begin van de avond bezichtigen doen, vergroten de verkoopkans.

Zorg dat je woning in goede staat is

Grote kans dat jij jouw woning wel mooi vindt, maar die kans is heel klein dat de bezichtigers ook jouw huisstijl hebben. Houd de inrichting en accessoires daarom zo neutraal mogelijk, haal extra dingen weg. Zorg dat de kamers opgeruimd zijn en nergens troep meer ligt. Zet gordijnen ook open, hierdoor lijkt jouw woning groter. Heeft het huis nog dingen die opgeknapt moeten worden, regel dit dan voordat er mensen komen kijken. Je kunt namelijk meer voor je woning krijgen, wanneer het er goed uit ziet of in goede staat is. Geuren hebben ook een invloed. Laat je woning lekker ruiken. Geurbeleving is wel heel persoonlijk, dus probeer sterke geuren te vermijden. 

Bel geïnteresseerde na

Stel iemand komt vaker dan één keer kijken, maar laat vervolgens niets meer van zich horen. Dan had deze persoon veel interesse, maar twijfelt diegene toch. Vraag in dat geval de makelaar om de klant na te bellen. Wellicht valt deze geïnteresseerde wel over iets dat je gemakkelijk kunt oplossen. Als je niet belt, zul je het nooit weten. Een makelaar houd zich hier normaal niet zo mee bezig.

Zorg voor advertenties

Met het plaatsen van advertenties, krijgt jouw woning meer aandacht. Zo zien meer mensen jouw woning. Zorg bij het plaatsen van de advertenties voor een goede kwaliteit foto’s en genoeg informatie over de woning. Hou de advertenties up-to-date. Is het zomer en heb je nog foto’s van toen het winter was, maak dan nieuwe foto’s. Een tuin in bloei heeft ee leuker uitstraling dan een tuin in de winter. Ook als je tussentijds aanpassingen doet binnenshuis is het belangrijk dat je nieuwe foto’s maakt.