Vakantie: Vliegen naar Portugal vanaf Eindhoven Airport

Al jaren is Portugal een populaire plaats onder de jongeren om in de zomervakantie naar toe te gaan. Vooral de plaats Albufeira, in de Algarve, wordt veel bezocht. Voor diegene die het niet weten ligt Portugal tussen Spanje en de atlantische oceaan. Doordat het land beschikt over kilometers lange stranden is niet alleen Albufeira, maar ook plaatsen als Lissabon populair onder Nederlanders. In Zuid-Portugal schijnt vrijwel bijna het hele jaar de zon en daarom heb je een 100% gegarandeerd een warme zomervakantie. Om even de hitte te vermijden is een duik in het koude zeewater afkoelend te noemen. Voor de jongeren onder ons is het wel oppassen als je alcohol gedronken hebt en je graag een stukje wil zwemmen. Het koude water en het vocht te kort in het lichaam kan namelijk voor kramp zorgen. Blijf dus dicht in de buurt van het strand tijdens je vakantie in Portugal.

Voor alle jongeren is Albufeira aan te raden vanwege het mooie landschap en de leuke excursies die je kan doen in de omgeving, zoals een safari tocht. De uitgaansgelegenheden zijn te verdelen in twee kampen, namelijk het nieuwe en het oude gedeelte. In beide gebieden zijn leuke café’s, discotheken en kroegen te vinden. Weet jij nog niet waar je heen wil? Neem dan een kijkje in Portugal. Voor een vakantie in Albufeira heb je alleen je zwembroek, bikini en je uitgaanskleding nodig. Voor de meiden is het wel verstandig jurken mee te nemen en voor de jongens korte broeken, vanwege de hitte omstandigheden in de avond.

Waarom is Portugal zo populair in 2022?

In de afgelopen jaren is Portugal uitgegroeid tot een heel erg populair vakantie land. Het zijn vooral een aantal steden die ervoor zorgen dat Portugal een aantrekkelijke bestemming is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steden zoals: Lissabon, Porto en Albufeira (sinds de laatste 2 jaar). Lissabon en Porto zijn steden waar de toeristen vooral naartoe komen om de cultuur te bekijken en de mooie plekjes te bezichtigen. Natuurlijk doen de reizigers het ook voor het mooie weer wat je in Portugal hebt. Veel toeristen gaan naast het bezoeken van culturele monumenten, ook graag naar de mooie stranden. Lissabon en Porto zijn kustplaatsen en kunnen dus goed aan deze eisen van de toerist voldoen.


Vakantiebestemming Albufeira

Sinds de afgelopen jaren is Albufeira ook heel erg in trek. Albufeira is daarentegen erg in trek onder jongeren. Albufeira is verdeeld in twee delen. Een oud-gedeelte waar vooral cultuurelementen te zien zijn en een nieuw-gedeelte met een ‘barstreet’ en discotheken. Zomers is het hier erg druk, veel jongeren komen naar Albufeira om samen met vrienden de gezelligheid op te zoeken. ’S Avonds zoeken de jongeren de bars en clubs op om gezellig wat te gaan drinken en overdags slapen ze vaak hun roes uit op het strand. Ook op het strand willen jongeren er goed uit zien. Door mee te gaan met de trends op het gebied van badmode kun je er altijd voor zorgen dat je er goed uit ziet. Kijk voor de nieuwste bikini’s en zwembroeken op internet. Daar vind je de nieuwe collectie van 2021/2022. Op deze manier zorg je er dus voor dat je jezelf kan laten stralen in een bikini of zwembroek en wordt de jongerenreis echt een succes!


Online vakanties vergelijken

Mocht je toevallig niet naar Portugal gaan aankomende zomer, maar naar een ander subtropisch land. Dan weet je dus wat je moet doen om daar onder de aandacht van de vrouwen of mannen te komen. Alvast een fijne vakantie in het zuiden van Europa. Je kunt heel eenvoudig online je vakantie boeken via verschillende reisorganisaties. Het is belangrijk dat je verschillende touroperators vergelijkt om de goedkoopste vliegvakanties te kunnen vinden. Je kunt heel eenvoudig vliegen van Eindhoven airport naar verschillende bestemmingen in Europa.