Wat kan een boekhouder voor jouw betekenen?

Een boekhouder kan veel werk uit handen nemen. Daarnaast heeft een boekhouder veel kennis in huis om je van de beste advies te kunnen voorzien. Vind je boekhouden zelf maar een tijdrovende taak die je liever uitbesteedt? In dit artikel leggen wij je graag uit wat een boekhouder voor je kan betekenen.

Wat kost een boekhouder?

Het uurtarief van een boekhouder is sterk afhankelijk van de ervaring van de boekhouder zelf. Hier is dan ook het uurtarief op gebaseerd. Hieronder vind je een klein overzicht van het uurtarief waar je rekening mee kunt houden. Op zoek naar exacte prijzen? Zoek een boekhouder in Eindhoven!

Uurtarief boekhouder 2022

Ervaring boekhouderGemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder€40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring€50,-
Zeer ervaren boekhouder€80,-

Wat doet een boekhouder in Eindhoven?

Een boekhouder is in te schakelen voor vele uitlopende taken. Dit zijn niet alleen structurele taken, maar ook eenmalige klussen doet een boekhouder. Hieronder een overzicht van de verschillende taken waar je een boekhouder voor in kan schakelen:

  • Jaarrekening. In een jaarrekening blik je terug op alle activiteiten van het afgelopen jaar.
  • Belastingaangifte. Een boekhouder kan met zijn kennis je voorzien van advies over belastingvoordelen en de aangifte voor je uitvoeren.
  • Salarisadministratie. Hieronder vallen de loonstaten, loonstroken en jaaropgaven. Het is verplicht om dit goed bij te houden, maar daarnaast ook voor je personeel belangrijk dat de administratie goed op orde is.
  • Debiteuren en crediteurenbeheer. Facturen dienen betaald te worden en geld moet binnenkomen. Een boekhouder houdt dit allemaal voor je in de gaten en verstuurt op tijd herinneringen.
  • Financieel advies. Een boekhouder kan je van goed financieel advies voorzien zodat jij zeker weet dat alles op rolletjes loopt.
  • Belastingadvies. Weet jij precies welke aftrekposten er zijn en hoe je de belastingaangifte optimaal invult? Doordat de regelgeving regelmatig verandert, is het lastig om continu op de hoogte te blijven.
  • Financiële rapportages. Wil je graag weten hoe gezond je onderneming is? Door financiële rapportages op te laten stellen krijg je een duidelijk inzicht.